Onze wereld is vol ongelijkheid, maar de complexiteit van ketens verbergt deze ongelijkheid vaak (vanuit het perspectief van de consument). Maar wat als je wilt weten waar je eten vandaan komt? Wat als je meer betrokken wordt of wilt worden bij de mensen die je voedsel produceren?

Maurice van der Spek is een veelbelovende jonge journalist met een sterke persoonlijke visie en drive. Zijn missie? Om op reis te gaan, de verschillende belanghebbenden in de voedingsindustrie te onderzoeken en verslag uit te brengen aan alle geïnteresseerden.

Hij begon op zijn persoonlijke naam, maar verhuisde al snel naar de naam opzoeknaardemakers.nl. Een zoektocht naar de makers van ons kostbare voedsel.

De uitdaging: de lees- en schrijfervaring verbeteren

Maurice was niet tevreden over de redactionele mogelijkheden en vormgeving van zijn oude platform en benaderde ons voor het herontwerp en de ontwikkeling van een nieuw platform, samen met ambitieuze doelen.

De oplossing

Na de intake zijn we gestart met een strategische sessie van 3 uur om de belangrijkste aspecten van Maurice zijn platform duidelijk te maken. Denk aan zaken als wie is mijn publiek en hun behoeften, wat is mijn doel met het platform en welke functies moet het platform hebben?

De strategische sessie vormde de basis voor het ontwerp van een huisstijl, inclusief de kaarten zoals weergegeven in de slider en het uiteindelijke platform.

Brand Identity for Maurice van der Spek
De verschillende merkvariaties voor het platform

We besloten om het platform met WordPress te ontwikkelen met behulp van ons in-house ontwikkelde framework en realtime front-end editing. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk hebben we ervoor gezorgd dat Maurice alle tools heeft om zijn artikelen op een fantastische manier toe te voegen en te bewerken. Om in zijn eigen woorden te citeren: “Dit is beter dan ik kan dromen”.