De IoT Academy is een in Rotterdam gevestigd bedrijf dat zich richt op het geven van workshops aan bedrijven over disruptieve en opkomende technologieën.

Als onderdeel van hun workshops ontwikkelden ze een spel waarin spelers limonade moesten verkopen. Op basis van gegevens zoals het verwachte weer, de verwachte drukte en de prijselasticiteit, moeten spelers beslissen hoeveel limonade ze gaan verkopen.

Het doel van het spel is om spelers te leren omgaan met verschillende vormen van data en inzicht te krijgen in het gebruik van data. Deze game had zowel een digitale als een fysieke component, waarvoor we de digitale component ontwikkelden. Maar hoe creëer je een naadloze ervaring, waarbij bedrijfsteams leren omgaan met big data?

De uitdaging: naadloze digitale integratie

De uitdaging was om een oplossing te bieden waarmee de IoT Academy het digitale deel van de serious game naadloos samen met het fysieke deel kon uitvoeren. Hiervoor was het vereist dat de applicatie gebruikt kon worden door verschillende gebruikersgroepen (facilitators en spelers) en verschillende schermen (iPads, laptops en conferentieschermen).

De oplossing: een veelzijdige applicatie

We hebben een veelzijdige applicatie ontwikkeld op basis van open source technologie. In deze applicatie zijn verschillende toegangsniveaus onderscheiden:

  • Spelbegeleiders konden toegang krijgen tot de achterkant van het spel, de instellingen voor de game-engine wijzigen, nieuwe spellen starten en teams toevoegen.
  • Spelers hebben toegang tot hun unieke spelersscherm op hun iPads.
  • Er is ook een centraal scherm voor elk nieuw spel met de scores van de spelers.